Anlat Okulunu, IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu tarafından okullarımıza sağlanan internet erişim imkanlarının kullanılmasını teşvik etmek, öğrencileri bilişim teknolojileri ile erken yaşlarda tanıştırmak, ve her okulun bir internet sitesine sahip olması amacıyla düzenlenen bir web sitesi tasarım yarışmasıdır. Türkiyenin dört bir tarafından ilköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencileri hayallerindeki okulları tasarladıkları web sitesi ile anlatıyorlar. Dereceye giren 20 ilkokul öğrencisi ODTÜ’de düzenlenen kampa katılmaya hak kazanıyor. Düzenlenen kampta öğrenciler hem teknik hemde sosyal eğitimler alıp kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Aynı zamanda Ankara ve ODTÜ’nün sosyal ve kültürel alanlarını gezip görme fırsatı yakalıyorlar. Kampın son günüde öğrenciler eğitimlerini alırken öğrenci velilerine ve çevre okulllardaki öğretmenlere alanında uzman psikologlar, pedagoglar ve eğitim uzmanları tarafından çeşitli seminerler verilmektedir. Anlat Okulunu 2014 yılında aldığı Darrel Chong ödülüyle de uluslararası kamuoyunun da dikkatini çekmiştir.

Ayrıntılı bilgi için

tıklayın